Chanoeka Utrecht 2018 groot feest

Zondag 2 december vierden we met vele honderden mensen op de Mariaplaats in Utrecht het grote openbare Chanoekafeest. Er waren inspirerende bijdragen van burgemeester heer Jan van Zanen, Rabbijn Heintz en theatermaker Marc de Hond, evenals een spannend spel ‘wie is de Chanoeka-specialist’ van dit jaar. De prachtige zang van jongeman Azaria en van de rabbijn na het aansteken van de lichten, raakten ieders hart.

Na afloop van het officiële gedeelte, speelde toetsenist Yossie de sterren van de hemel en werd er gedanst, gepraat en genoten van heerlijke soep, soefganiots en latkes.

Foto’s Chanoeka Utrecht

Bekijk hier de foto’s die fotograaf Dieuwertje Bravenboer maakte tijdens Chanoeka Utrecht.

DANSEN BIJ CHANOEKA

FEEST VOOR KINDEREN

De kinderen hebben ondertussen een geweldige tijd gehad in de verwarmde kindertent, waar ze een eigen Chanoeka-kandelaar hebben gemaakt en konden luisteren naar een verhaal.

Kijk HIER VOOR DE CHANOEKA-VIERINGEN IN DE ANDERE STEDEN VAN NEDERLAND.

Wij zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), voor een groot deel afhankelijk van giften en zakelijke sponsoring. Helpt u ons?

LICHTJES IN HUIS

Ook in huis worden deze week de Chanoeka-lichten aangestoken, zoals hier, bij familie Heintz in Utrecht. Of, in Amsterdam rijdt mevrouw Evers rond met een heuse Menora-fiets!

YOUTUBE CHANOEKA UTRECHT

Bekijk op YouTube de video’s van Chanoeka Utrecht.

SPONSORS

Dank aan onze sponsors:

CHANOEKA 2019

In 2019 vieren we Chanoeka op zondag 22 december 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *