Chanoeka Utrecht 2018 groot feest

Zondag 2 december vierden we met vele honderden mensen op de Mariaplaats in Utrecht het grote openbare Chanoekafeest.. Met inspirerende bijdragen van burgemeester heer Jan van Zanen, Rabbijn Heintz en theatermaker Marc de Hond, evenals het spannende ‘Wie is de Chanoeka-specialist van 2018’-spel. Na het aansteken van de lichten, zong de rabbijn het lied Haneirot Halaloe, waarna jongeman Azarius volgde met het Maoz Tzoer.

Na afloop van het officiële gedeelte speelde toetsenist Yossie Brandsdorfer de sterren van de hemel en werd er gedanst, gepraat en genoten van heerlijke soep, soefganiot en latkes.

Foto’s Chanoeka Utrecht

Bekijk hier alle foto’s die fotograaf Dieuwertje Bravenboer maakte tijdens Chanoeka Utrecht.

Dansen bij Chanoeka

Feest voor Kinderen

De kinderen hebben ondertussen een geweldige tijd gehad in de verwarmde kindertent, waar ze een eigen Chanoeka-kandelaar hebben gemaakt en konden luisteren naar een verhaal.

Bekijk hieronder wat foto’s én een filmpje van SamSam waarin Devora Lea Heintz vertelt over Chanoeka. Deze video wordt op alle basisscholen in Nederland vertoond.

Kijk HIER VOOR DE CHANOEKA-VIERINGEN IN DE ANDERE STEDEN VAN NEDERLAND.

Wij zijn een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), voor een groot deel afhankelijk van giften en zakelijke sponsoring. Helpt u ons?

Lichtjes in huis

Ook in huis worden deze week de Chanoeka-lichten aangestoken, zoals hier, bij familie Heintz in Utrecht. Of, in Amsterdam rijdt mevrouw Evers rond met een heuse Menora-fiets!

YOUTUBE CHANOEKA UTRECHT

Bekijk op YouTube de video’s van Chanoeka Utrecht.

Schermafbeelding 2018-11-13 om 14.36.43

SPONSORS

Dank aan onze sponsors:

Chanoeka 2019

In 2019 vieren we Chanoeka op zondag 22 december 2019.