Feestelijk Chanoeka Utrecht 2019

Afgelopen zondag 22 december 2019 hebben we Chanoeka gevierd in Utrecht!

Samen met genodigden en heel veel mensen uit Utrecht en wijde omgeving hebben we de regen getrotseerd en genoten van muziek, verbinding, toespraken en een bijzondere vuurshow met o.a. een gastoptreden van Rabbijn Heintz. Zie de video hieronder!

Binnenkort nog meer foto’s en video’s van de viering.


Chanoeka aankondiging

Zondag 22 december 2019 is er vanaf 16:30 uur gezelligheid op de Mariaplaats, bij het Conservatorium. Er zijn kraampjes met lekkernijen en leuke spulletjes. Tijdens de Chanoeka-viering is er een vuurshow,  live (klezmer)muziek en er zijn er  inspirerende sprekers. Natuurlijk wordt ook de grote menorah aangestoken. Aansluitend is er tijd om na te genieten met muziek, soep, soefganiot en latkes.

Naast bijdragen van Rabbijn en Rebbetzin Heintz verwelkomen we ook diverse prominenten uit (de provincie) Utrecht en politiek Nederland.

Zin om mee te helpen bij Chanoeka Utrecht?  Dat kan! Kijk hier.

Chanoeka is het Joodse feest ter nagedachtenis aan het Chanoekawonder in de Tempel van Jeruzalem. Het openbare feest staat ook wel bekend als ‘het lichtjesfeest’, duurt 8 dagen en staat symbool voor de vrijheid van denken, geloven en beleven. We vieren met Chanoeka de vrijheid van G’dsdienst voor alle volken, een vrijheid die we hier in Nederland kennen en willen behouden.

Gilde wandeling Joods Utrecht voorafgaand aan Chanoeka
Voorafgaand aan de Chanoeka-viering organiseert het Gilde Utrecht een speciale wandeling door Joods Utrecht. De wandeling start om 15:00 uur met een rondleiding en lezing in de voormalige Joodse synagoge aan de Springweg nr.162/164. Hierna volgt een korte wandeling via het ‘Jodenrijtje’ en de Mariaplaats naar de Mariaplaats. Aanmelden voor de wandeling kan hier.

Promo Chanoeka Utrecht 2019